Annons

Har gått segare än IOS 10

IOS 11 nu på 85 procent av alla enheter

Apple kommer med största sannolikhet att släppa IOS 12 den 19 september, och nu kommer Apple med uppgifter om att IOS 11 i dagsläget finns på 85 procent av alla kompatibla enheter.

Publicerad Uppdaterad

Senast Apple rapporterade om antalet IOS 11-användare var den sista maj i år, då siffran låg på 81 procent av alla enheter. En bra siffra förvisso, även om det med Apple-mått mätt gått bättre med flera andra IOS-utgåvor, inte minst föregångaren IOS 10. Nu ligger siffran på 85 procent, bara drygt ett par veckor innan IOS 12 förväntas rullas ut. Att IOS-användarna varit långsammare när det handlar om IOS 11 kan sannolikt ha att göra med de många buggar som IOS 11 dragits med . Det har varit problem med allt från enheter som blivit långsamma till buggar i smarta hem-mjukvaran Homekit, och Apple har just därför valt att fokusera på stabilitet och driftsäkerhet med IOS 12. 

Släpps sannolikt den 19 september

IOS 12 kommer med stor sannolikhet att dyka upp någon vecka efter Apples stora höst-event, vilket IOS-uppdateringar brukar göra. Således tittar vi förmodligen på en utrullning som åtminstone inleds den 19 september. Vad gäller de användare som i dagsläget inte kör IOS 11 så är fortfarande 10 procent kvar på IOS 10, medan bara fem procent kör en äldre version av IOS. En kvalificerad gissning är att IOS 12 lär locka till en snabbare uppdateringstakt, åtminstone om de utlovade stabilitets- och prestandaförbättringarna blir verklighet. 

Källa