https://www.mobil.se/nyheter/ios-114-ger-anvandare-problem-medfor-usel-batteritid
565440
Nyheter
Tusentals vittnesmål på nätet

IOS 11.4 ger användare problem – medför usel batteritid

Uppdateringen till IOS 11.4 har av allt att döma medfört stora problem för många Iphone-användare. I ett flertal trådar på Apples egna supportforum förekommer nu nämligen vittnesmål om att enheternas batterier laddar ur oerhört snabbt med den nya versionen av operativsystemet.

Det tycks i nuläget inte finnas något som pekar på att batteriproblemen med IOS 11.4 är begränsade till en specifik Iphone-modell. På Apples supportforum förekommer uppgifter om alla möjliga Iphone-enheter som efter uppdateringen till den senaste versionen av operativsystemet tycks ha fått betydligt sämre batteriprestanda. Vissa hävdar att telefonerna bara klarar sig en halv dag innan de behöver laddas på nytt, och många vittnar om att batteriförlusten tycks gå mycket snabbt så fort batterinivån hamnar på under 50 procent. 

Wifi-fix funkar för vissa

Det har visat sig att vissa enheter fungerar som tidigare om man slår av wifi. Andra enheter tycks dra betydligt mindre batteri om man växlar till ett wifi-nät på 2,4 GHz i stället för 5 GHz. Å andra sidan tycks inte lösningen fungera för alla, och för att göra saken än mer komplicerad så finns förstås också användare som inte upplever någon skillnad alls med IOS 11.4. Här på Mobil har vi till exempel inte upplevt några problem med uppdateringen på någon av de enheter vi använder. Apple har inte kommenterat saken ännu, men förhoppningsvis kommer man att hitta roten till problemen och åtgärda dem med en kommande uppdatering. Det är inte första gången som en IOS-uppdatering har medfört liknande problem.