1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ios-14-avslojar-tik-tok-linkedin-och-reddit-spionerar-pa-anvandare
568869
Nyheter
falskt
Kopierar från telefonens urklippsminne

Ios 14 avslöjar: Tik Tok, Linkedin och Reddit spionerar på användare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/appar_7.jpg?itok=abYF8gRj', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/appar_7.jpg?itok=wgtPl91I', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/appar_7.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Miljontals användare kan vara utsatta för spionage.

Ios 14, som ännu bara finns hos ett begränsat antal apputvecklare i betaversion, innehåller en sekretessfunktion som har avslöjat att appar med flera miljoner användare spionerar på sina användare. Spionaget handlar om att apparna kopierar informationen som finns i telefonens urklippsminne. Den omåttligt populära videotjänsten TikTok är en av apparna som uppträder på det här sättet, så även appen LinkedIn. Enligt LinkedIn handlar det i deras fall om en bugg som kommer att åtgärdas i en kommande version, och att urklippsminnet visserligen kopieras men att informationen inte skickas någonstans. Enligt TikTok är det inte en bugg i deras app utan de säger att det handlar om en antispam-funktion, men att man ändå kommer att plocka bort den.

Även Reddit har sagt att deras att app uppträder på det här sättet, men att det kommer att vara bortplockat i en uppdatering som ska släppas i mitten av juli.