1
1
https://www.mobil.se/nyheter/ios-15-later-dig-stanga-av-nattlaget-i-kameran
570776
Nyheter
falskt
Ios 15

Ios 15 låter dig stänga av nattläget i kameran

När den nya versionen av Ios kommer är en av de nya funktionerna att man nu kan stänga av den automatiska starten av nattläget i kameraappen.

Att Iphone har ett nattläge i sin kameraapp är ingen nyhet, det kom i Iphone 11. Det hjälper dig att ta vettiga bilder under mörka förhållanden. Funktionen slås på automatiskt när telefonen tycker att det är tillräckligt mörkt och innebär att slutartiden blir flera sekunder, exakt hur lång beror på hur stilla du håller kameran och på ljusförhållandena. Du ser att nattläget är på när det syns en liten gul symbol överst på skärmen. 

Det som dyker upp i Ios 15 är att du nu kan välja att stänga av det och ha det avstängt som grundinställning. Det gör du genom att gå in i kamerainställningarna och stänga av det. Redan idag går det att stänga av nattläget manuellt för varje gång du tar en bild, men nyheten är alltså att du kan stänga av det permanent. Även om du har stängt av funktionens autostart i inställningarna kan du slå på nattläget för en bild direkt i kameraappen. 

Hur det fungerar får vi se om ett tag när Ios 15 lanseras. 

Källa

Ämnen