Ska dyka upp kl 19.00 ikväll

Ios 15 släpps idag – nya funktionen för att hitta Airpods försenad

Tanken var att funktionen för att kunna hitta dina Airpods om de tappas bort skulle läggas till i Ios 15, men det ser inte ut som om funktionen kommer att vara tillgänglig vid släppet av det nya operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har vi skrivit om att Ios 15 kommer att inkludera AirPods i sitt Hitta-nätverk. Det vill säga att Apple planerade att utöka funktionen så att andra användare kunde hjälpa dig att hitta dina förlorade Airpods, med andra ord utökad funktionalitet jämfört med idag. Men nu säger Apple själva att den här funktionen inte kommer att vara tillgänglig när Apple lanserar Ios 15 idag. Detsamma gäller funktioner som Shareplay, Legacy Contacts och möjligheten att lägga till ett körkort till din Apple Wallet, det senare dock inte tillgängligt i Sverige. Apple säger istället att dessa funktioner kommer att komma senare under 2021.

Apple säger inte officiellt vilken tid uppdateringen släpps, men på bolagets olika regionala webbplatser uppges vilken dag uppdateringen släpps. Genom att jämföra vad som står på olika länders sidor och matcha det här med tidszonerna de befinner sig i så kan vi konstatera att 19.00 svensk tid, eller en tidpunkt där i närheten verkar trolig. Det är också då som Apple traditionellt brukar släppa systemuppdateringar. Det motsvarar kl 10 på förmiddagen i Cupertino.

Källa