Total dominans för giganterna

IOS och Android har nu gemensam marknadsandel på 99,9 procent

Analysfirman Gartner har publicerat färska siffror rörande marknadsandelarna för de mobila operativsystemen i världen. Och de två jättarna Android och IOS står nu för en rekordhög gemensam andel på hela 99,9 procent.

Publicerad Uppdaterad

Operativsystem som försökt utmana Apples IOS och Googles Android har haft det kämpigt i alla tider. Men nu ser det mörkare ut än någonsin, då de båda giganterna enligt siffror från analysfirman Gartner nu har en gemensam marknadsandel på 99,9 procent globalt. Samtliga övriga operativsystem – det vill säga Blackberry OS och Windows Phone – får alltså dela på ynka 0,1 procent. Android är alltjämt förkrossande stort med en andel på 85,9 procent medan IOS ligger på 14 procent. 

Rimligt

Med tanke på att Microsoft mer eller mindre övergivit Windows Mobile helt och hållet och med tanke på att Blackberry börjat tillverka Android-telefoner så har den här utvecklingen förvisso varit väntad. Av de 1,5 miljarder smartphone-enheter som såldes under 2017 beräknas så få som 1,5 miljoner ha kört antingen Blackberry OS eller Windows Mobile. 

Källa