Annons

Större möjligheter att påverka tillsammans

IOS-utvecklare går samman och bildar enad front mot Apple

Det finns många regler att förhålla sig till om man som utvecklare vill få in sina IOS-appar i Apples App Store. Men nu har en grupp utvecklare gått samman för att tillsammans försöka påverka Apple att genomföra diverse förändringar som kan underlätta livet som IOS-utvecklare.

Publicerad Uppdaterad

Att utveckla appar för IOS innebär att man mer eller mindre är helt förvisad till Apples egen appbutik App Store, om man vill nå någon nämnvärd framgång. Och vill man få in sin app i App Store så finns mängder av regler och riktlinjer att förhålla sig till. Vissa av dem kan så klart kännas orättvisa eller direkt felaktiga, men möjligheten att som enskild utvecklare påverka Apple är i det närmaste obefintlig. Visst går det att komma med förslag, men att få gehör för dem är förstås en helt annan femma. Ett sätt kan vara att gå samman med andra utvecklare, och på så vis få lite mer tyngd bakom sina önskemål. Och det är precis vad en grupp utvecklare nu gjort under det gemensamma namnet The Devoloper Union.

Vill erbjuda gratisversioner

En av de viktigaste punkterna för The Developer Union är möjligheten att kunna erbjuda IOS-användarna gratis testversioner av appar, ett önskemål man även delar med många IOS-användare. Förslaget från The Developer Union är att Apple inför möjligheten innan App Stores tioårsdag, som infaller i juli nästa år. Enligt utvecklarna är gratisversioner av appar det bästa sättet att få upp intresset och skapa momentum för en app. Men även ersättningsnivån finns förstås på gruppens agenda. Man specificerar inte exakt vad man är ute efter, utan säger sig vilja ha en dialog med Apple om ”en mer rimlig intäktsfördelning”. På sin hemsida listar The Developer Union i nuläget 403 appar som officiellt uttrycker sitt stöd för gruppens arbete. Huruvida Apple är intresserade av en dialog eller inte återstår nu att se. 

Källa