Annons

Omsättningen steg med 9 procent

Iphone 11 gav Apple ett rekordkvartal

Trots enormt högt ställda förväntningar så blev resultatet bättre än väntat när Apple offentliggjorde sin kvartalsrapport igår kväll.

Publicerad Uppdaterad

Det sista kvartalet 2019 blev en riktig klang- och jubelhistoria för Apple, som med sin nyligen offentliggjorda kvartalsrapport slog alla förväntningar. Man sålde för inte mindre än motsvarande 538 miljarder kronor under perioden, vilket innebär en ökning med 8 procent jämfört med samma period 2018. Tittar man på omsättningen så blev den 9 procent högre och det handlar således om nya rekord både när det gäller vinst och omsättning. Den främsta orsaken till framgångarna är förstås Iphone 11, även om Apples tjänster också bidragit starkt till de fina siffrorna. 

2019 års Iphone-modeller bjöd på betydligt mer innovation än förra årets modeller, inte minst när det handlar om batterikapacitet och kamerorna, något som konsumenterna tycks ha uppskattat (den minnesgode läsaren drar sig säkert till minnes att Apple fick skriva ned sin prognos för Iphoneförsäljningen vid den här tiden förra året, då Iphone XR, XS och XS Max inte gick så bra som Apple hade väntat sig). Tittar man på Apples övriga produktkategorier så är resultatet däremot lite blandat. Mac- och Ipadförsäljningen har gått förhållandevis trögt, medan wearable tech-segmentet med Apple Watch och Airpods stod för en ökning med 37 procent jämfört med förra året. Ökningen av Iphoneförsäljningrn innebär ett trendbrott efter fyra kvartal med vikande försäljning. 

Källa