Unik ställning och stor efterfrågan

Iphone 12 blev mest sålda 5G-telefonen efter bara två veckor

Marknadsundersökningsföretaget Counterpoint har undersökt siffrorna för 5G-telefoner under oktober. Där visade det sig att Apple lyckades bäst trots att de inte hade mer än halva tiden på sig.

Publicerad Uppdaterad

Trots att Apples Iphone 12 bara såldes under två veckor i oktober så lyckades den ändå bli den mest sålda 5G-telefonen, totalt sett lyckades Apple med sina Iphone 12 Pro och Iphone 12 samla ihop nästan en fjärdedel av marknaden för 5G-telefoner under oktober med Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G på tredjeplats. 

Det är alltså marknadsanalysföretaget Counterpoint som sammanställt siffrorna och de menar att det finns ett par anledningar till Apples lyckade försäljning. Bland annat nämner de att det fanns ett uppdämt sug efter 5G-telefoner hos Appleanvändare vilket fick utlopp när Iphone 12 lanserades. De menar också att många operatörer tryckte hårt på Iphone 12 framför allt i USA vilket fick ett stort genomslag. De är också tillgängliga i över 140 länder, vilket gör att de har en unik ställning. 

Counterpoint menar också att Iphone 12s mmWave-teknik kan göra att den tekniken får ett större genomslag på marknaden. De räknar också med att Apples försäljning kommer att fortsätta vara stark under början av 2021.