https://www.mobil.se/nyheter/iphone-12-blir-forsenad-enligt-broadcoms-vd
568726
Nyheter
falskt
Iphone 12 försenad?

Iphone 12 blir försenad – enligt Apples egen underleverantör

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/iphone12.jpg?itok=V-AFRD6t', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/iphone12.jpg?itok=FI9ZjMej', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/iphone12.jpg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },]
Telekomutrustningstillverkaren Broadcoms VD säger i en intervju att deras intäkter från Apple kommer att komma senare i år, vilket tolkas som att Iphone 12 kommer att försenas.

Det har dryftats fram och tillbaka under våren, olika källor säger olika saker, gärna med ungefär en veckas mellanrum. Ibland kortare. Det handlar då så klart om lanseringen av den kommande Iphone 12. Det senaste i frågan är att lanseringen kommer att skjutas framåt, exakt hur mycket är oklart. Men VD:n för telekomutrustningstillverkaren Broadcom, som levererat delar till Apple sedan länge, berättade för en reporter på Bloomberg att Broadcom i vanliga fall brukade få ett ekonomiskt uppsving av ”en stor nordamerikansk mobiltelefonkund”. Nu förväntades detta uppsving inte komma förrän under det fjärde kvartalet. 

h

I vanliga fall brukar Apple lansera sin nya Iphone i september vilket då vanligen ger det uppsving som VD:n Hock Tan pratade om. Det han verkar insiunera är alltså att den här lanseringen inte kommer att ske i september utan senare. Hur mycket senare återstår att se.