1
1
https://www.mobil.se/nyheter/iphone-13-kommer-inte-att-fa-touch-id-sensor-under-skarmen
570802
Nyheter
falskt
Tekniken dröjer

"Iphone 13 kommer inte att få Touch-ID-sensor under skärmen"

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/touchid-not-working-640x431.jpg?itok=wx57Tr6H', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/touchid-not-working-640x431.jpg?itok=Rcvz_iFz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/touchid-not-working-640x431.jpg', w: 640, h: 431, title: ' ' },]
Enligt rapporter är tekniken för att läsa av fingeravtryck med sensorer under skärmen långt borta för Apple.

Många Androidtelefoner som har fingeravtrycksläsare har dessa på sidan eller på baksidan av telefonen, men allt fler, framförallt flaggskepp har istället fingeravtryckssensorn integrerad i skärmen. När Apple plockade bort sin fingeravtrycksläsare så gick de istället över till att helt förlita sig på Face ID, det vill säga säker ansiktsigenkänning. Enligt Bloomberg ska Apple ha testat sensorer för fingeravtrycksläsning som placeras under skärmen men inte varit tillräckligt nöjda med tekniken för att det ska hamna i telefonerna. 

Om det skulle vara priset som är problemet så kan man kanske tänka sig att så kallad Touch-ID bara skulle hamna i Pro-modellerna och övriga får nöja sig med ansiktsigenkänning. Men om Apples missnöje snarast beror på funktionaliteten, ja då är det nog rimligt att lämna tekniken därhän tills den enligt Apple själva är tillräckligt utvecklad. 

Dessa indikationer tyder alltså på att vi ganska säkert kan säga att någon Touch-ID-sensor under skärmen inte kommer i Iphone 13 i alla fall.

Källa