Apples interna instruktioner:

"Iphone 4 har bästa mottagningen"

Ett dokument som uppges innehålla Apples interna instruktioner för att bemöta klagomål på Iphone 4:s antennproblem har läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är webbplatsen Boy Genious Report  som säger sig ha kommit över ett internt dokument från Apple som innehåller instruktioner till de anställda om hur de ska hantera klagomål på dålig mottagning med Iphone 4.

Som första punkt bland instruktionerna finns påståendet "Iphone 4:s trådlösa prestanda är den bästa vi någonsin har levererat. Våra tester visar att Iphone 4:s generella antenn-prestanda är bättre än Iphone 3GS."

Apples anställda ska också upprepa påståendena från det officiella uttalande man tidigare skickat ut, där man framhåller att alla telefoner påverkas av att man håller i dem och problem med Iphone 4 ska undvikas genom att man inte håller fingrarna på den svarta linjen på telefonens vänstra sida.

De anställda instrueras också om attt inte hantera mottagnings-problem som ett garantiärende, med undantag för problem som kvarstår när telefonen läggs på ett bord och ingen håller i den.

Apple uppmanar sina anställda att berätta att problemet kan lösas med ett fodral eller med hjälp av en så kallad bumper. Det är en gummiram som sätts runt telefonen och som Apple säljer som ett tillbehör. Trots det instrueras de anställda, vilket betonas med stora bokstäver, att inte erbjuda kunder som klagar en gratis bumper.

Några uppgifter om att Apple eventuellt skulle ha en mjukvaru-uppgradering på gång för att lösa problemet finns inte i dokumentet.