Apple: "Den tillhör oss"

Iphone 4G: Nya bilder och video

Iphone 4G intill Iphone 3GSFoto:Gizmodo

Nu har det dykt upp nya bilder och två videoklipp på Apples kommande Iphone 4G som råkat komma på avvägar.

Publicerad Uppdaterad

När bilderna först publicerades på det som påstods vara nästa generations Iphone fanns det goda skäl att betvivla äktheten. Inte minst för att Apples kommande produkter brukar vara väl bevarade hemligheter fram tills dess att de lanseras. Men den här gången verkar det som att Apples hemlighetsmakeri inte varit tillräckligt.

New York Times har varit i kontakt med en uppgiftslämnare med insyn i Apple framtidsplaner som bekräftar att det verkligen är ett tidigt exemplar av Iphone 4G som blivit kvarglömd på en bar i Redmond och som därefter webbplatsen Gizmodo har kunnat komma över.

Nu har man publicerat flera bilder på telefonen och på flera av dessa är den placerad intill en Iphone 3GS. Åsikterna om den nya designen går som väntat isär, men de flesta uppfattar nog förändringarna som att Apple närmat sig en mera konventionell formfaktor som påminner om hur andra tillverkare utformar sina telefoner. Det välvda bakstycker och de avrundade kanterna har ersatts med en platt baksida och raka kantera, där det bland annat finns plats för två cirkelformade volymknappar på den ena långsidan. På den andra sidan finns en plats för simkort av typen micro-sim.

Dubbla mikrofoner

Dessutom verkar telefonen ha försetts med två mikrofoner, förutom den som är placerad på telefones undersida finns också något som tycks vara ett hål med en mikrofon på ovansidan intill på/av-knappen. Antagligen är den till för att telefonens mjukvara ska kunna skilja bakgrundsljud från tal och filtrera bort det.

Telefonen går inte längre att starta, men Gizmodo uppger att det har varit möjligare tidigare och att man då kunde se en skärmbild som var mer högupplöst än hos en Iphone 3GS. Man bedömmer därför att uppgifterna som förekommit om en skärmupplösning på 960x640 bildpunkter kan vara riktiga. Skärmens storlek finns det ingen exakt uppgift om men den ska vara något mindre än hos Iphone 3GS.

Andra förbättringar jämfört med 3GS är att den nya modellen ska ha en framåtriktad kamera för video-samtal och att den vanliga kameran på telefonens baksida ska vara förbättrad och försedd med blixt.

Batteriet uppges ha blivit större, 16 procent närmare bestämt. Andra komponenter i telefonen har gjorts mindre för att ge plats åt ett större batteri. Telefonen har också blivit 3 gram tyngre.

Apple vill ha tillbaka sin telefon

Tekniksajten Gizmodo köpte den upphittade telefonenför 5000 dollar, något som chefen för Gizmodo bekräftat för New York Times. När telefonen hittades så var den innesluten i ett kamouflerande skal som skulle göra att den såg ut precis som Iphone 3GS.

Enligt Gizmodo så tillhörde enheten en av Apples mjukvaruutvecklare och han ska bland annat ha uppdaterat sin statusrad på Facebook från baren där enheten senare hittades. Utöver alla detaljer som tyder på att enheten kommer från Apple har Gizmodo nu också mottagit en formell begäran från Apples chefsjurist om att få komma och hämta enheten.

Källa