80 procent applefans köpare

Iphone 6 vinner inte Androidanvändarna

Foto: Omar Jordan Fawahl/Flickr

Det talades om att Iphone 6 och 6 plus skulle vinna över Androidanvändare som föredrar större telefoner, men en undersökning tyder på att så inte är fallet.

Publicerad Uppdaterad

Undersökningen gjordes av Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), som intervjuade 300 personer som köpt en Iphone efter lanseringen av Iphone 6.

Det visade sig att inte mindre än 80 procent av de tillfrågade hade en äldre Iphone sedan tidigare. Det är betydligt högre än de 65 procent tillfrågade som var tidigare Iphoneanvändare när man gjorde motsvarande undersökning vid lanseringen av Iphone 5s och 5c i september 2013. Minskningen av nya kunder beror delvis på att antalet användare som köper sin första smartphone har minskat, men även antalet Androidanvändare som bytte till Iphone var mindre.

De som faktiskt bytte till Iphone från Android var mer benägna att välja den större Iphone 6 Plus än den mindre Iphone 6, vilket ändå tyder på att man lyckats vinna över en och annan phablet-angängare från Androidsidan. Men framför allt tyder undersökningen på att det inte bara är Androidanvändare som gillar större skärm, även Iphone-användarna har längtat efter det.

Källa