Inte mer batteri

Iphone 6s väntas bli tjockare

Om man får tro en skiss som Engadget Japan postat kommer Iphone 6s bli något tjockare än föregångaren.

Publicerad Uppdaterad

Åtminstone sedan Iphone 4s har Apple landat i en rätt förutsägbar lunk av Iphone-lanseringar på hösten, med större lanseringar vartannat år och mindre uppdateringar vartannat. Apple har också blivit sämre på att behålla en hemlighet, och förra året läckte det ut designskisser långt i förväg på Iphone 6 som sedan visade sig stämma. När det nu kommer en skiss på Iphone 6s från Engadget Japan kan den alltså mycket väl vara riktig.

Om vi får tro skissen, som förstås visar en telefon mycket lik Iphone 6, blir Iphone 6s något tjockare än Iphone 6, 7,1 mm mot 6,9 mm. Det skulle i så fall vara den första Iphone som blir tjockare än föregångaren. Det finns många goda skäl till att öka på volymen på Iphone som användarna skulle uppskatta, inte minst större batteri. Men nu verkar det snarare vara högre skärmupplösning och framför allt force touch som gör att skärmen känner av hur hårt du trycker som drivit förändringen.

Som tröst verkar det som en annan utskälld designdetalj från Iphone 6 kan försvinna. Det är möjligt att skissen inte är tillräckligt detaljerad för att visa det, men det ser i alla fall ut som kameran på Iphone 6s inte kommer att sticka ut som den gör på Iphone 6. Som jämförelse kan nämnas Sony Zperia Z3+ som har en tjocklek identisk med Iphone 6, där kameran inte sticker ut alls från baksidan.

Källa