Inga hitar

Iphone 7 säljer bättre än Iphone 8 och 8 Plus tillsammans

Apple har uppenbaligen inte lyckats förklara varför man ska välja årets Iphone över förra årets.

Publicerad Uppdaterad

Vi har sett rapporter tidigare om att Iphone 8 inte blivit någon av Apples större försäljningssuccéer, men det var tidigt i produktcykeln. Nu kommer dock en ny rapport från Canalys, som förstärker bilden.

Enligt Canalys var den bäst säljande telefonen det tredje kvartalet 2017 Iphone 7, följt av Iphone 6s, Samsung Galaxy J2 Prime, och två Oppo-telefoner på fjärde och femte plats. Iphone 8 kom inte med på topp 5.

Givetvis är det så att många som ville ha en ny Iphone väntade på Iphone X som började säljas fjärde kvartalet, men faktum är att en majoritet av de som köpte en ny Iphone valde de äldre Iphone 7 och 6s framför Apples senaste alternativ.

Enligt Canalys sålde Iphone 7 under kvartalet troligen bättre än både Iphone 8 och 8 Plus tillsammans. Iphone 7 och 6s har förstås fått fördelaktigare pris i samband med lanseringen men det brukar inte hindra konsumenterna från att i första hand välja den nyare modellen. Den här gången verkar dock konsumenterna ha svårt att se att fördelen med Iphone 8:s snabbare processor och trådlösa laddning uppväger ett högre pris och en tyngre telefon.

Apple har själva inte gått ut med några officiella försäljningssiffror som kan ställas mot Canalys uppskattningar.

Källa