Ljud

Iphone 7 ser ut att få behålla 3.5-jacket

Tvärt emot tidigare rykten verkar det nu som att Iphone 7 inte kommer att göra sig av med det dedikerade uttaget för hörlurar.

Publicerad Uppdaterad

3,5 millimeter-ljudjacket är ganska stor om man ser till de andra komponenterna i en mobiltelefon. Därför kan det finnas en anledning till att försöka göra sig av med det och istället få användarna till att förlita sig på trådlösa varianter som bluetooth eller multifunktionella jack som stöder både laddning och musik. Det skulle även kunna innebära bättre ljud genom användningen av digitala signaler istället för analoga.  Men det är många som motsäger sig idén med tanke på att 3,5 pluggar fortfarande dominerar musiktillbehörsmarknaden, samt att det kan finnas tillfällen då man vill ladda mobilen samtidigt som man vill lyssna på musik i hörlurar, vilket ett multijackslösning skulle göra omöjligt utan ytterligare adaptrar.

Nu har det läckt en komponentbild på Weibo som sägs vara en kretskortsbräda till Iphone 7 som inkluderar ett traditionellt hörlursuttag. Kretskortet på bilden är till en 4,7 tums Iphone så Apple kan också fundera kring att ha olika lösningar beroende på enhetsstorlek. 

Vad tycker ni? Skulle ni sakna 3,5 millimeter jacket eller är trådlöst framtiden för ljud? 

Källa