Nya obekräftade uppgifter

”Iphone 8 får platt OLED-skärm”

Ännu ett rykte om Iphone 8-skärmen. Men den här gången hävdar källorna att den blir platt, snarare än böjd.

Källor till den ofta mycket välunderrättade japanska Apple-bloggen Macotakara hävdar att Iphone 8 – tvärtemot alla tidigare rykten – inte kommer att få böjd skärm.

Publicerad Uppdaterad

Vad är sant och vad är falskt? När det gäller rykteskarusellen som föregår ett nytt Iphone-släpp är bara en sak säker, nämligen att i princip ingenting är säkert. Men det finns mer eller mindre välunderrättade källor, och den japanska Apple-bloggen Macotakare är definitivt en av dem. Därför kommer det som lite av en brasklapp när källor till just Macotakara nu hävdar att Iphone 8 inte kommer att få böjd skärm, vilket i princip alla tidigare rykten gjort gällande att telefonen kommer att ha.

Prototyp orsaken
Exakt vilka Macotakaras källor är förblir en hemlighet, men det ska röra sig om det klassiska ”källor med insyn i saken”. Enligt dessa ska designspecifikationen för Iphone 8 – eller Iphone Edition som den också sägs bli kallad – nu befinna sig i det slutliga stadiet. Och Apple ska ha valt att gå med en platt skärm snarare än en böjd. Enligt Macotakaras källor är det Apples testproduktion av olika prototyper – däribland en med böjd skärm – som givit upphov till ryktesspridningen om en böjd skärm. 

Rostfritt stål
Enligt uppgifterna ska Iphone 8 däremot få det hölje i rostfritt stål som det tidigare cirkulerat rykten om. I likhet med Iphone 4 ska telefonen dessutom få glas på både fram- och baksidan. De andra två telefoner som Apple förväntas släppa i höst – det vill säga Iphone 7S och 7S Plus – sägs även bli något tjockare än de befintliga Iphone 7-modellerna, detta till följd av mer avancerade komponenter. Som alltid när det gäller obekräftade uppgifter bör de förstås tas med en nypa salt. Och så sent som igår kom uppgifter från Bloomberg News som bekräftade de tidigare ryktena om en böjd Iphone 8-skärm. 

Källa