Rykte

”Iphone 8 får teknik för snabbladdning”

Iphone 8 påstås få snabbladdning.

Så kallade ”power users” med fäbless för IOS lär glädjas åt ett färskt rykte som gör gällande att Iphone 8 får teknik för snabbladdning.

Publicerad Uppdaterad

Snabbladdning är ett fenomen som sakta men säkert blivit en allt viktigare egenskap för smartphone-enheter. Många av de stora tillverkarna har implementerat olika lösningar som gör det smidigt att snabbt återställa telefonernas batterinivå. Apple ligger inte direkt i framkant när det gäller den saken, men med kommande Iphone 8 kan man lansera snabbladdning på allvar. Detta åtminstone om man får tro de uppgifter som Barclays-analytikern Blayne Curtis nu kommit med till investerare. Enligt honom ska Iphone 8 nämligen få en ny och snabb 10-watts USB-C-väggladdare. Med USB-C till Lightning-kontakt blir det också möjligt att ansluta telefonen direkt till Apples nya Macbook-datorer utan dongle. 

Dubbelt upp

Dagens Iphone-laddare är av 5 watts-typ, så den nya laddaren fördubblar alltså kapaciteten. Den som prövat att ladda en Iphone med en Ipad-laddare vet ungefär vad det innebär. Ipad-laddarna ligger på mellan 10 och 12 watt beroende på modell och ger betydligt snabbare laddning. Det bör i sammanhanget påpekas att upprepade uppladdningar av en Iphone med hjälp av en Ipad-laddare kan slita på Iphone-enheten. Ryktet om snabbladdning rimmar med de uppgifter som Apple-analytikern Ming-chi Kuo vid KGI Securities kommit med tidigare under året. Obekräftade uppgifter gör gällande att Iphone 8 får ett batteri med en kapacitet på 2 700 mAh och även stöd för trådlös laddning. 

Källa