Gör tvärtemot konkurrenterna

Iphone 8 och 8 Plus har mindre batterier än föregångarna

Apples två nya telefonmodeller Iphone 8 och 8 Plus ska enligt Apple ha samma batteritid som föregångarna Iphone 7 och 7 Plus. Detta trots att batterierna i de nya telefonerna är mindre.

Publicerad Uppdaterad

Teknikutvecklingen går som bekant framåt (åtminstone i de flesta fall), så möjligen är det ingen gigantisk skräll om Iphone 8 och 8 Plus nu verkligen kan leverera samma batteritid som föregångarna Iphone 7 och 7 Plus trots lägre batterikapacitet. Man kan åstadkomma en hel del med mer resurssnåla processorer och mjukvaruoptimering. Men det är ändå anmärkningsvärt att Apple har rustat sina nya enheter med mindre batterier än vad förra årets modeller har. Iphone 7 och 7 Plus har batterier med en kapacitet på 1 960 respektive 2 900 mAh. Nya Iphone 8 och 8 Plus har batterier på 1 821 respektive 2 675 mAh. 

”Ungefär samma”

Apple utlovar inte uttryckligen exakt samma batteritid, utan hävdar att det handlar om ”ungefär samma”. Vad nu det innebär är förstås svårt att säga, men tiden lär utvisa om det är någon markant skillnad. Konkurrenterna har samtidigt satsat på allt större batterier. Och här ligger Apple rejält i lä. Googles Pixel-enheter har batterier på 2 770 respektive 3 450 mAh. Och Samsung, vars Galaxy S-telefoner har en riktigt imponerande batteritid, tronar på batterier i storlekarna 3 000 respektive 3 500 mAh.

Källa