Har testats av operatör

Iphone med dubbla SIM-platser ser ut att släppas i Kina

Rykten om en Iphone-modell med plats för dubbla SIM-kort har cirkulerat under lång tid. Nu ser det av allt att döma ut att bli verklighet. Det framgår av en så kallad teaserbild som en kinesisk teleoperatör nu presenterat.

Publicerad Uppdaterad

Apple har hittills inte släppt någon telefon som har stöd för dubbla SIM-kort, något som framför allt är populärt i Asien, där det inte är ovanligt att man använder en operatör för samtal och en annan för datatrafiken. De senaste åren har det dock blivit allt mer vanligt även på teleofner som släpps i Sverige. Det finns förstås flera fördelar med dessa telefoner, inte minst för dem som bor eller arbetar i två olika länder. Och att Apple nosat på företeelsen har det tidvis gått rykten om. Inte minst på sistone, då referenser i koden till IOS 12 skvallrat om enheter med dubbla SIM-kortplatser. Ett rykte har gjort gällande att det är den enklare budget-versionen av årets tre Iphone-modeller som ska komma i en variant för den asiatiska marknaden med dubbla SIM-kortplatser. Och nu kommer ytterligare tecken som pekar på att det stämmer. 

Inte särskilt subtilt

Det är operatören China Telecom som nu publicerat en så kallad teaserbild med vad som liknar en Iphone med dubbla SIM-kortplatser tillsammans med en text som fritt översatt lyder ”Nya Iphone finns nu på marknaden. Dubbla kort, fullt täckning. Du är försenad, jag har väntat. Dubbla kort, dubbla nätverk, dubbelt 4G”. Det framgår dock inte om det är en eller flera Iphone-enheter saken gäller. Att Apple vill uppfylla önskemålen som de asiatiska kunderna har är förstås inte särskilt svårt att förstå, och det är naturligtvis inte omöjligt att flera av de tre Iphone-modeller som förväntas offentliggöras på onsdag den 12:e september kommer att ståta med finessen, åtminstone i Asien. Apple lansering inleds på onsdag klockan 19 svensk tid och Mobil rapporterar givetvis.

Källa