https://www.mobil.se/nyheter/iphone-prototyp-gl-md-p-bar-igen
483077
Nyheter
Iphone 5

Iphone-prototyp glömd på bar - igen

Enligt webbsajten Cnet.com har Apple återigen tappat bort en prototyp av en kommande Iphone på en bar. Det ska ha skett för en månad sedan, men telefonen har inte dykt upp på nätet.

Cnet anger "en person insatt i utredningen" som källa, vilket förmodligen betyder antingen en polis eller en Apple-anställd. Enligt källan ska telefonen ha glömts på baren Cava22 i San Fransisco för någon månad sedan.

Enligt vad Cnet uppger ska Apple ha kontaktat polisen angående en "ovärderlig" förlorad prototyp ett par dagar efter händelsen. Prototypen spårades elektroniskt, förmodligen genom att den anslutit sig till mobilnätet, till ett enfamiljshus i san Francisco. När polisen och Apple-representanter besökte huset talade de med en man i 20-årsåldern som bekräftade att han varit på baren kvällen i fråga, men kände inte till något om någon Iphone. Han gav polisen tillstånd att söka igenom huset, men ingenting hittades. Apple-representanten ska också ha erbjudit mannen en summa pengar och att få slippa ytterligare frågor om han lämnade tillbaka prototypen, men mannen fortsatte att förneka kännedom om telefonen.

Cnet hävdar att prototypen sedan kan ha sålts på Craigslist, den amerikanska motsvarigheten till Blocket, för 200 dollar, men det är oklart var den uppgiften skulle komma från. Iphone-prototypen har hur som helst inte dykt upp på nätet på det vis som förra årets borttappade Iphone 4 gjorde. Orsaken till det kan vara att den köpts tillbaka av en Apple-anställd.

Apple har inte gjort någon polisanmälan, och kommenterar inte uppgifterna. Barägaren Jose Valle säger till Cnet att han inte blivit kontaktad av vare sig polisen eller Apple i ärendet, men minns att han fick upprepade telefonsamtal från en man som tappat bort sin Iphone vid tidpunkten.

Apple omger alltid sina produktlanseringar av stort hemlighetsmakeri, men förra året fick de se sin överraskningslansering av Iphone 4 förstörd av den borttappade Iphone 4 som i slutänden hamnade på tekniksajten Gizmodo. Enligt kalifornisk lag räknas det som stöld om man använder ett föremål som man vet tillhör någon annan till sina egna syften, men Apple valde i slutänden att inte driva rättsprocessen mot Gizmodo vidare.