Oberkäftade uppgifter

Iphone SE 2 kan tillverkas enbart i Indien

Källor från både Kina och Taiwan hävdar att Apples nya budget-Iphone kommer att tillverkas exklusivt i Indien. Varför man skulle välja en sådan lösning är dock oklart, och uppgifterna bör således tas med en rejäl nypa salt.

Publicerad Uppdaterad

Det finns en del rykten som gör gällande att en ny version av Iphone SE – det vill säga den enklare budgetversionen av Apples smartphone – kommer att presenteras redan i samband med Apples event i Chicago i morgon. Vi lutar åt att de uppgifterna inte stämmer, men däremot så är det långt ifrån osannolikt att en ”Iphone SE 2” dyker upp någon gång under året. Och när den gör det är det inte helt omöjligt att den kommer att tillverkas helt exklusivt i Indien, även om det är mindre sannolikt. 

Många källor bakom uppgifterna

Det är källor inom industrin i både Kina och Taiwan som vittnar om att den nya SE-modellen ska tillverkas i Indien. Apple har som kanske bekant utökat sin närvaro markant i Indien och satsat stora belopp på tillverkning dä, detta primärt till följd av att man annars inte skulle kunna konkurrera lokalt på grund av tuffa importbestämmelser. Det finns å andra sidan ingen annan rimlig anledning till att Apple skulle välja enbart Indien som tillverkningsland, vilket gör oss skeptiska till huruvida uppgifterna verkligen stämmer. 

Källa