Annons

Enkelheten triumferar

Iphone SE har mest nöjda användarna

Äger du en sådan här smartphone? Då är du statistiskt sett väldigt nöjd med den.
Äger du en sådan här smartphone? Då är du statistiskt sett väldigt nöjd med den.

Iphone SE må vara Apples enklaste Iphone-modell, men den har också de mest nöjda användarna. Åtminstone i USA.

Publicerad Uppdaterad

Det finns väl egentligen hur många potentiella förklaringar som helst till att en förhållandevis enkel smartphone plockar hem flest poäng när det gäller kundnöjdhet. Vad som stämmer är svårare att säkerställa, men en faktor kan vara att den som köper en enklare Iphone kanske inte har lika höga krav som den som väljer att lägga större pengar på sin mobila enhet. Hur som helst så är det ett faktum: Iphone SE toppar listan över kundnöjdhet i USA. 

Iphone 7 Plus klar tvåa

Undersökningen som genomförts är baserad på intervjuer med inte mindre än 36 194 smartphone-ägare i USA och Iphone SE plockar hem 87 av 100 möjliga poäng. En annan Apple-telefon ligger dock Iphone SE hack i häl med 86 poäng, och det är Iphone 7 Plus, det vill säga en enhet i andra änden av Iphone-skalan. Samsungs Galaxy S6 Edge+ placerar sig på samma poäng som Iphone 7 Plus.

14 månader gammal

Intervjuerna som ligger till grund för poängsättningen genomfördes med start i april 2016 och pågick fram till april i år. Därför är det kanske inte så konstigt att en 14 månader gammal enhet hamnar i topp. Iphone SE togs ursprungligen fram som ett alternativ för den som föredrar en lite mindre telefon. Förutom att Apple valt att fördubbla lagringsutrymmet på nya versioner av enheten, så har ingenting förändrats med den så här långt. 

Källa