Plump i protokollet

Iphone X-ägarna nöjda med allt utom Siri

En färsk studie visar att Iphone X-ägarna överlag tycks vara väldigt nöjda med sina enheter, om det inte vore för en liten detalj: Siri.

Publicerad Uppdaterad

Tech Pinions har publicerat resultatet av en undersökning som man låtit genomföra bland Iphone X-ägare, för att ta reda på hur nöjda de egentligen är med sina enheter. Och resultatet av studien är initialt mycket trevlig läsning för Apple, då hela 97 procent säger sig vara nöjda med telefonen. Det är förvisso inte 99 procent – vilket Apples vd Tim Cook tidigare hävdat – men fortfarande ett strålande resultat. Att hela 85 procent dessutom kategoriserar sig själv som ”mycket nöjda” imponerar även på Tech Pinions, som menar att man aldrig sett en så hög siffra tidigare när det handlar om konsumentelektronik. 

Siri det svarta fåret

Man har även brutit ned specifika funktioner och finesser och tittat på hur användarna upplever dem. Och i princip allt får mycket höga betyg. Till och med nyheter som Face ID och diverse gester i stället för en hemknapp – det vill säga sådant som rimligen borde ha potential att reta upp användarna – ligger stabilt på över 90 procents nöjdhet. Men när det kommer till AI-assistenten Siri blir det platt fall. Nöjdheten når nätt och jämt upp till 20 procent. Nu är Siri i och för sig inte en unik Iphone X-finess, men att Apples förbisedda AI-assistent inte lyckas övertyga användare som i övrigt är näst intill odelat positiva till sin enhet får ändå anses som ett lika intressant som uselt facit. Apple har fått utstå en hel del kritik för Siri på sistone, då konkurrenter som Amazons Alexa och Google Assistant är fullständigt överlägsna. Men det har även kommit en del indikationer – inte minst i form av nyrekryteringar – som skvallrar om att Apple åtminstone har ambitionen att göra Siri bättre. 

Källa