Consumer Reports uppdaterar listan

”Iphone X har bästa smartphone-kameran”

Den inflytelserika amerikanska konsumentorganisationen Consumers Union har uppdaterat listan över de bästa smartphone-kamerorna i världen i sin tidskrift Consumer Reports. Och det är Apples Iphone X som toppar listan.

Publicerad Uppdaterad

Consumers Union är en icke vinstdrivande konsumentorganisation i USA, vars ord väger tämligen tungt när det kommer till bland annat konsumentelektronik. Organisationens tidning Consumer Reports uppdaterar med jämna rum sina listor över vilka prylar som för tillfället är bäst i sitt segment, både som helhet och på enskilda områden. Nu har man uppdaterat sin lista över de 10 smartphone-enheter i världen som har bäst kameror. Och Apple kan knappast vara missnöjda med hur deras enheter placerar sig på listan. Inte mindre än 6 av 10 enheter på listan är Iphone-enheter och dessutom plockar man hem de tre topp-placeringarna. Samsung står för de resterande fyra placeringarna. 

Galaxy S9 inte med

Det bör noteras att Samsungs senaste enheter Galaxy S9 och S9+ inte finns med på listan, då man förstås inte hunnit testa dem ännu. Möjligen hade de båda telefonerna haft lite att säga till om i kampen med Apple. Men som det ser ut just nu är Iphone X etta, följd av Iphone 8 och 8 Plus. På fjärde plats dyker Samsung upp för första gången, med enheten Galaxy S8+. En anmärkningsvärd detalj är att Googles hyllade Pixel 2-enheter inte finns med på topp 10 överhuvudtaget. Men Consumer Reports skriver också att skillnaden mellan vissa av enheterna är exceptionellt liten. 

Listan i sin helhet: 

1. Iphone X
2. Iphone 8
3. Iphone 8 Plus
4. Galaxy S8+
5. Iphone 7
6. Iphone 6S Plus
7. Galaxy S8
8. Galaxy Note 8
9. Iphone 7 Plus
10. Galaxy S8 Active

Källa