Annons

Uppgifter från Apple-chef

”Iphone XR bäst säljande Apple-mobilen just nu”

Enligt Apple-chefen Greg Joswiak så säljer Apples nya telefonmodell Iphone XR för närvarande bättre än någon annan Iphone-modell. Exakt vad det betyder är däremot svårare att avgöra.

Publicerad Uppdaterad

Apple har som kanske bekant slutat att redovisa försäljningssiffror för sina Iphone-enheter, med hänvisning till att volymerna med tiden har kommit att spela en allt mindre roll för bolaget. Det finns således inga tvärsäkra uppgifter kring hur bra det går för Iphone XR, det vill säga den lite enklare Iphone-modell med LCD-skärm som släpptes under hösten. Men enligt Apples chef för roduktmarknadsföring, Greg Joswiak, så ska telefonen för närvarande vara den Iphone-enhet som säljer bäst av alla. Telefonen ska ha varit den mest populära modellen ”varje dag sedan den släpptes”. 

Kommenterar inte efterfrågan generellt

Det har förekommit mängder av uppgifter från olika analysfirmor som pekar på att det går tämligen trögt för Iphone XR, och möjligen säger Joswiaks uttalande mer om den generella efterfrågan på Iphone-enheter än någonting annat. Joswiak väljer dock att inte uttala sig om den allmänna efterfrågan på Iphone. Apple ska dock enligt färska uppgifter ha dragit ned på beställningarna av Iphone-komponenter två gånger om vid det här laget, och nyligen sänktes priset på Iphone XR med motsvarande cirka 1 000 kronor i Japan. 

Källa