Siffror från analysfirma

Iphone XR har lockat över många Android-användare i USA

Mycket tyder på att Apples Iphone XR inte blivit den försäljningssuccé som Apple kanske hade hoppats på. Men telefonen ska enligt färska siffror däremot ha lockat ovanligt många Android-användare i USA att byta smartphone.

Publicerad Uppdaterad

16 procent av de amerikanska Iphone XR-köparna är så kallade switchers, som tidigare ägt en Android-telefon. Det visar färska siffror från analysfirman CIRP (Consumer Intelligence Research Partners). Det kanske låter som en blygsam siffra, men innebär faktiskt en rejäl ökning med hela 33 procent jämfört med Iphone 8. ”Det verkar som att Iphone XR har lyckats attrahera Android-användarna. Apple har förstås inte offentliggjort sin lanseringsstrategi. Men baserat på pris och funktioner, så kan vi anta att Apple har positionerat Iphone XR för att tilltala potentiella Android-switchare” skriver CIRP:s medgrundare Mike Levin i ett uttalande om saken. 

En udda fågel

Iphone XR är ur strategisk synpunkt onekligen en annorlunda Iphone och bjuder på mycket av den funktionalitet som de dyrare Iphone-modellerna ståtar med, trots att den kostar avsevärt mindre. Möjligen har den saken varit en avgörande faktor när Android-användarna valt att gå över till Apple. I nuläget finns ingen data som indikerar om man sett samma tendens även på andra marknader. Apple avslöjar inte längre några försäljningssiffror för sina Iphone-enheter, men den dominerande uppfattningen bland analytiker är att telefonen inte har sålt i den utsträckning som Apple hade hoppats på. 

Källa