https://www.mobil.se/nyheter/iphonelurar-utan-trassel
381669
Nyheter
Test: Jays a-Jays Four för Iphone

Iphonelurar utan trassel

Som hörlurstillverkare borde Iphonelurar ha hög prioritet, men det är först nu som Jays har några lurar anpassade för Iphone. Vi har testat.

Att lurarna är anpassade för Iphone innebär att man kan lyssna på musik, prata i telefonsamtal och styra musiken med fjärrkontroll på sladden. Tre omärkta knappar finns där. Mittenknappen är för att svara på samtal och byta låt. Övre knappen är för att höja volymen och nedre så klart för att sänka volymen.

Designen på headsetet som helhet är relativt unik och känns i korthet som en kombination av Iphone 4 i miniatyr och bandspagetti. Fjärrkontrollen har metallkant, eller i alla fall metallimitation med inspiration från hur Iphone 4 ser ut. In-ear-lurarna har även de metalldetaljer och det kommer med fem olika pluggstorlekar, varav ett par passar mina öron bäst.

En förutsättning för att lyckas med ett par Iphonelurar är så klart att de är bättre än de som följer med när du köper Iphone och det lyckas Jays med. Det är bra ljud och det känns framförallt som designen är genomtänkt. Kontakten mot telefonen klarar även när du har ett skydd på och anslutningen är böjd mot telefonens sida för att inte haka fast i fickan. De platta sladdarna gör att det inte trasslar och de blir inte alls stela som tunnare sladdar kan bli så kallt som det är ute nu.

Jays hade säkert önskat att lurarna var klara till jul, men det är ett förhandsexemplar vi testat och lurarna ska finnas att köpa först om någon vecka.

Jays a-Jays Four för Iphone

Typ: Stereoheadset för Iphone

Vikt: 14 gram

Mått: 18,3 x 11,8 x 13,8 mm

Längd: 115 cm

Pris: ca 650 kr