CES 2020: Vattentäta med sportfokus

Jabra Elite Active 75t: Nya true wireless-lurar från Jabra

Jabra har lanserat två par nya hörlurar på CES i Las Vegas. Det handlar om nya over ear-hörlurarna Jabra Elite 45h för under 1000 kr och om nya true wireless-lurarna Jabra Elite Active 75t.

Publicerad Uppdaterad

Vi börjar så klart med true wireless-lurarna. Det rör sig om ett par nya trådlösa små snäckor som är både svett- och vattentåliga och därför ska passa bättre för träning. Hörlurarna är en vidareutvecklad variant av de befintliga Elite 75t med förbättrad hållbarhet. Batteritiden är desamma för både Elite 75t och de nya Elite Active 75t, 7,5 timmars batteritid i lurarna och totalt 28 med den kraft som finns i laddningsetuiet. Vattentåligheten är certifierad enligt IP57 och lurarna har även ett nytt hölje som ska göra det lättare att få ett fast grepp när du tar ut lurarna ur etuiet och ska sätta dem i öronen.

Endast passiv ljudisolering - ingen aktiv brusreducering

Jabra Elite Active 75t är av typen in-ear och de isolerar för omgivande ljud som stör med passiv ljudisolering, som vilka in ear-lurar som helst. Du kan även välja att släppa igenom vissa ljud så att du inte är alltför isolerad utan fortfarande märker vad som händer i omgivningen, till exempel om du är ute och springer och vill ha koll på trafiken.

Lurarna kommer finnas tillgängliga hos vissa återförsäljare i februari i år, först under andra kvartalet kommer dock de nya funktionerna MySound och MyControls.Det här handlar om mjukvarulösningar i Jabras app Jabra Sound+. MySound anpassar ljudprofilen i hörlurarna efter varje användare genom att man får göra ett test i appen där olika signaler spelas upp. MyControl innebär att man istället för båda hörlurarna kan använda bara en åt gången och på det sättet spara på batteritiden. Då får man göra inställningar för hur den enda hörluren ska styras med hjälp av samma app, Jabra Sound+.

Dessutom: Trådlösa on ear-lurar under tusenlappen

Med en prislapp precis under tusen kronor, 999 kr närmare bestämt, ska nya Jabra 45h bidra med bra batteritid och möjligheten att anpassa ljudet till varje individ. Med hjälp av appen Jabra Sound+ ska användaren gå igenom ett test med olika pipande ljud och efter det så anpassas ljudet till just den användarens hörsel. Även true wirelesslurarna Elite 75t och Elite Active 75t ska få funktionen, men då först senare i år och Elite 45h blir alltså först ut med funktionen.

För 999 kronor får man i Elite 45h ett par hörlurar med 40 timmars speltid på en full laddning och när batteriet tagit slut ska du kunna ladda i 15 minuter för att få 8 timmars batteritid.

Hörlurarna går att vika ihop och du ska kunna anropa röstassistenten, alltså Siri eller Google Assistant med bara ett tryck. För samtal finns två mikrofoner som gör att lurarna ska kunna ge dig bra samtalskvalitet även när du befinner dig i miljöer med störande ljud i omgivningen.

Jabra Elite 45h släpps i Sverige i tre färger, Titan/Svart, Guld/Beige och Marinblå. Priset är som sagt 999 kronor och säljstart är i mars.