1
1
https://www.mobil.se/nyheter/jabra-slapper-lurarna-elite-5
572619
Nyheter
falskt
Tar ut svängarna

Jabra släpper lurarna Elite 5

Med nya Elite 5 vill Jabra ta sina allt i allo-lurar till en ny nivå.

Jabra lanserar sina nya lurar Elite 5 vilka företaget beskrivet som allround-lurar. Lurarna använder Qualcomm QCC3050 Bluetooth som systemkrets vilket bland annat ger dem stöd för Qualcomm aptX Audio, men även SBC och AAC. Det medför dessutom att det går snabbt och enkelt att koppla lurarna till olika enheter tack vare teknikerna Google Fast Pair och Microsoft Swift Pair, och Bluetooth Multipoint gör att det gör att ha lurarna anslutna till två enheter samtidigt.

De har en hybridversion av aktiv brusreducering och sex stycken mikrofoner ska inte bara ge förstklassig samtalskvalitet utan mikrofonerna används även för att ge en tydlig aktiv brusreducering.

Lurarna använder 6mm-högtalare med mjukvarumässigt stöd för anpassningsbar EQ och Spotify Tap Playback, och möjligheten att använda Google Assistent med Androidmobiler samt Alexa.

Lurarna är IP55-klassat skydd mot damm och vatten och ska erbjuda upp till sju timmars lyssningstid med brusreduceringen aktiverad, och 21 timmar ytterligare via laddningsfodralet. Fodralet kan dessutom laddas rådlöst.

Jabra Elite 5 finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 1699 kronor.