Andra världskriget spökar ännu

Japanska exportrestriktioner kan hota Galaxy Fold-produktionen

Som om Samsung inte redan haft det tillräckligt motigt med lanseringen av Galaxy Fold, så kan nu dessutom japanska exportrestriktioner sätta fler käppar i hjulen.

Publicerad Uppdaterad

Vi ska försöka att göra en lång historia någorlunda kort: Japan har kompenserat Sydkorea ekonomiskt under många år för det tvångsarbete som man tvingade koreaner till under andra världskriget. Japan menar att all ekonomisk kompensation reglerats genom ett fördrag från 1965, medan den högsta domstolen i Sydkorea nu däremot anser att fler personer bör kompenseras. Det här har lett till en bister stämning mellan de båda nationerna, och som ett resultat av det så väljer Japan nu att införa exportrestriktioner för olika produkter till Sydkorea, bland annat en av de viktigaste komponenterna i den böjbara telefonern Galaxy Fold. Det handlar närmare bestämt om den genomskinliga skyddsfilmen som skyddar den vikbara skärmen på telefonens insida. 

Just den här filmen har Samsung nyligen designat om, så att den inte går att pilla bort, något som gav upphov till vissa av de skärmproblem som gjort att man tidigare i år tvingades skjuta upp lanseringen av Galaxy Fold. Nu ska man ha fått bukt med alla problem, men däremot så har något nytt lanseringsdatum inte kommit. Och möjligen kan det dra ut på tiden ännu mer till följd av de japanska restriktionerna. Skyddet tillverkas nämligen av japanska Sumitomo, och materialet man använder till filmen omfattas av restriktionerna. Det ska dessutom vara mycket svårt att ersätta den skyddsfilmen på grund av materialets unika sammansättning. 

Källa