Talkband B2

Jawbone + Huawei = sant

Huaweis kombinerade stegräknare och headset får lite mer ordning och reda med hjälp av Jawbone.

Publicerad Uppdaterad

Är ni intresserade av att veta vad vi tycker om Huawei Talkband B2? I så fall får ni skylla på just den här enskilda händelsen, för just när vi börjat bli klara med testet kommer såna här nyheter ivägen.

Huawei Talkband B2 är uppföljaren till förra årets Talkband B1. Precis som i förra generationens produkt är det ett armband med stegräknare där du kan knäppa loss en blåtandssnäcka att sköta samtal med. Just stegräknaren var inte mycket att hänga i granen sist och även om den blivit bättre var den fortfarande väldigt låst till sitt eget system. Just den biten har ändrats nu när Jawbone och Huawei börjar samarbeta.

Det hela handlar om Jawbones plattform sedan i höstas inte är låst till Jawbones egna stegräknare, utan bland annat har exempelvis Pebble kunnat agera stegräknare med koppling till tjänsten. Just det är vad som börjar erbjudas med Talkband B2 också. Det är inte riktigt lika mycket datainsamling som Jawbones egna band klarar av, men stegen finns där i alla fall och med kopplingen till Jawbones tjänst har du rätt goda möjligheter att dela datan med de tjänster du använder.

Så om ni ursäktar oss måste vi ut och röra på oss… igen. Innan ni får reda på vad vi tycker om Talkband B2.