Byt låt genom att vinka

JBL Reflect Response: Styr ljudet med händerna

Reflect Response från JBL ska vara världens första lurar med gestbaserade kontroller. Tyvärr känns tekniken inte riktig mogen ännu.

Publicerad Uppdaterad

I grund och botten är Reflect Response ett par in-ear-hörlurar som ansluter till din telefon via blåtand. Det som gör  dessa lurar unika är en inbyggd sensorteknik som kan användas för att kontrollera din musik med olika gester.

Den tilltänkta målgruppen är människor med en ”aktiv livsstil” (läs: folk som gillar träna). Tanken är att man t ex ska kunna stänga av musik som spelas genom att föra höger hand upp mot örat, samt byta låtar i din spellista genom att vinka framåt eller bakåt när du håller handen vid vänsterörat.

Lurarnas ljudkvaliteten kan vi inte klaga på. Istället är sensortekniken det stora problemet, eftersom den inuläget helt enkelt inte fungerar särskilt bra. 

Efter att ha vevat freknetiskt med höger och vänster arm utan något större reslutat, får vi förklarat för oss att detta är en ”prototyp”. Med tanke på att Reflect Response kommer redan i sommar kan vi bara hålla tummarna för att Harman får bättre koll på sin sensorteknik tills dess.

Priset för JBL Reflect Response kommer att ligga på cirka  1 495 kronor.

Högtalare i samarbete med HTC

Under måndagen passade Harman även på att lansera trådlösa blåtands högtalaren Kardon One här på MWC 2015. 

Den nya produkten är framtagen i samarbete med HTC. Högtalaren går fortfarande att använda med telefoner från andra tillverkare, men den med en HTC-lur kan dra nytta en särskild finess som gör det möjligt att ansluta till högtalaren genom att svepa med tre fingrar ned över skärmen.

Harman Kardon One släpps i slutet av mars, och kommer då kosta cirka 1 500 kronor.