Tre uppdaterade modeller

JBL satsar på vattentäta högtalare

När JBL på CES lanserade uppdaterade versioner av tre högtalarmodeller rör det sig om rejält vattentät design denna gång.

Publicerad Uppdaterad

JBL är ett varumärke under Harman, som i sin tur ägs av Samsung. På CES-mässan i Las Vegas visar man upp tre nya högtalarmodeller. Genomgående för de tre modellerna är att de är uppföljare till befintliga modeller, och att de är vattentäta. Och då talar vi IP-klass x7, vilket innebär att de inte bara tål lite regn, utan till och med att sänkas ned i vatten till en meters djup i 30 minuter utan att ta skada. Inte för att man kan spela musik under vatten (men nu blev vi sugna på att prova), men det är skönt att veta att högtalaren tål att trilla ner från badbryggan utan att det är katstrof (om du ställer den i grunda änden).

JBL Go 2

Billigast av de tre är JBL Go 2, som kanske främst utmärker sig för sin prislapp på 350 kronor när den börjar säljas i vår. Föregångaren Go som släpptes 2015 har sålts i 10 miljoner exemplar, så Go 2 har goda förutsättningar att bli framgångsrik även den. Utöver vattenskyddet ska Go 2 ha fått bättre ljudkvalitet. Förutom just att spela musik har den mikrofon för högtalarsamtal. Go 2 finns i hela 10 olika färger. Batteritiden är 5 timmars musikspelning över Bluetooth.

JBL Clip 3

JBL Clip 3 är en ultrabärbar högtalare tänkt att användas i friluftsliv, med en karbinhake för att hänga den från bältet eller ryggsäcken. Speltiden är 10 timmar på en laddning. Jämfört med förra årets Clip 2 ska Clip 3 ha bättre ljudkvalitet, och dessutom har den fått en gummerad baksida som ska kgöra att den står stadigare på plats om man sätter ner den. JBL Clip 3 börjar säljas i vår för 600 kronor och finns i åtta olika färger.

JBL Xtreme 2

JBL Xtreme 2 är värstingen av de tre. Med axelrem att bära den i påminner den om forna tiders bergssprängare, och att bärremmen har en inbyggd flasköppnare kanske säger något om det tänkta användningsområdet. Jämfört med föregångaren har ljudkvalitén förbättrats och basen förstärkts. Batteritiden är 15 timmar och den har en usb-port som du kan ladda telefonen från medan du spelar musik. Med funktionen Connect+ kan du seriekoppla upp till 100 Xtreme 2-högtalare till att spela samtidig, men med tanke på att prislappen ligger på 3000 kronor styck väntar vi oss inte att få se just det i första taget. JBL Xtreme 2 börjar säljas i sommar.