Nyheter
https://www.mobil.se/nyheter/jbls-senaste-bluetooth-headset-uppvisade
564608
Everest 710 GA och 110 GA

JBL:s senaste bluetooth-headset uppvisade

Röststyrning med Google Assistant står i fokus på JBL:s nya hörlurar som presenterades på CES.

JBL, som tillhör Harman som tillhör Samsung, är ett av världens största varumärken på headsets. CES i Las Vegas är en av världens största mässor för konsumentelektronik. Med tanke på detta känns de två nya headset JBL presenterade på mässan en smula halvhjärtade, i synnerhet som man inte planerar att börja sälja dem förrän i höst.

JBL Everest 710 GA är ett par trådlösa klafflurar som omsluter öronen medan Everest 110 GA är öronsnäckor med en sladd mellan, ett format som annars riskerar att konkurreras ut av de helt trådlösa öronsnäckorna.

GA i namnet står för Google Assistant, och den främsta nyheten man lyfter fram är just att man ska kunna åberopa Googles röststyrning med headseten. Assistenten aktiveras genom att trycka på headsetets kåpa varpå man kan ge röstkommandon som "höj volymen", "berätta om min dag" eller "spela musik". Två av dessa funktioner är ju förvisso enklare att använda om man helt enkelt har en knapp på kåpan, men vi får tillstå att en uppläsning av agendan i kalendern skulle kunna vara genuint användbart. Samtidigt har i stort sett samtliga tillverkare introducerat stöd för Google Assistant i sina headset i vinter, i Sony fall även retroaktivt på äldre modeller, så det är inte precis ett unikt försäljningsargument.

Vad gäller ljudkvalitet säger man bara att lurarna har "JBLs legendariska signaturljud", vilket får tolkas som att de på gott och ont låter som förra årets modeller. Batteritiden är i alla fall ingenting att skämmas för, 25 timmar för kåporna, och 8 timmar för in ear-modellen.

Priset på JBL Everest 710 GA ska ligga på 2500 kronor, medan Ecerest 110 GA ska kosta 1000 kronor.

Källa