https://www.mobil.se/nyheter/jolla-tar-meego-till-n-sta-steg
512815
Nyheter
Sailfish alliance

Jolla tar Meego till nästa steg

Företaget som tagit över Meego, Jolla, har fått in 200 miljoner euro i kapital och nu börjar det hända grejer.

Enda sedan i somras då vi fick höra talas om att en grupp tidigare Nokiaanställda gått samman och tagit över hanteringen av Meego i det egna nystartade företaget Jolla, har vi väntat på att få höra mer. Nu har det äntligen dykt upp lite mer information. Jolla uppges ha gått samman med flera andra företag i ett slags allians med ledande aktörer inom branschen, och på så sätt fått in 200 miljoner euro i kapital för att kunna skapa och lansera ett nytt ekosystem.

Nya Meego kommer att gå under namnet Sailfish. Som vi rapporterat tidigare satsar Jolla stort på den kinesiska marknaden och har bland annat fått till ett avtal med en av landets största återförsäljare, D.Phone Group. Således kommer Sailfish alliance data center, platsen där bland annat produktionen kommer att ske, vara placerat i Hong Kong. Enligt en artikel i Dagens Industri kommer dessutom en mobiltelefon att lanseras nästa månad.

N9 var en riktigt hyllad mobiltelefon som dock är kvar i Nokias ägo. Men med tanke på vad vi fick se där ska det bli spännande att följa Jolla framöver.