Mer än fyra gånger över målet

Jollas crowdfundade platta slutspurtar

Nu är det sista chansen att förboka Jollas surfplatta med Sailfish OS till rabatterat pris.

Publicerad Uppdaterad

När Jolla skulle följa upp sin mobil med en surfplatta och en ny version a operativsystemet Sailfish OS valde man att gå via crowdsourcingsajten Indiegogo. Det är ett så kallat flexible funding-projekt, vilket innebär att plattan kommer att köras oavsett hur mycket pengar man samlar in, men på Jolla klagar man nog inte över att man nu ligger över fyra gånger insamlingsmålet.

Nu är det sista chansen att förbeställa plattan till ett lägre pris, klockan nio i dag den 10 december löper kampanjen ut. Av de så kallade stretch goals som Jolla lagt till, det vill säga funktioner man utvecklar om man får in tillräckligt mycket pengar, har man klarat nivån för stöd för minneskort på mer än 32 GB, medan en 3g-variant inte känns sannolik. Om kampanjen får en rejäl slutspurt kan dock funktionen för att dela skärmen och köra flera appar samtidigt bli verklighet.

Jollaplattan ska få en 7,9 tum stor skärm i 4:3-format, det vill säga samma storlek och upplösning som Ipad Mini 3, och ett fyrkärnigt 64-bitarschipset från Intel. Systemet är det egenutvecklade Jolla, som dock kan köra Androidappar. Priset blir 250 dollar plus 20 dollar i frakt när den börjar säljas i maj, men den som är med och sponsrar kampanjen kan för närvarande få den för 229 dollar (inklusive frakt), eller drygt 1700 kronor.

Indiegogo-kampanjen hittar du här.

Källa