Ännu ett avbräck för jättemässan

Källa: Xiaomi Mi 7 visas inte upp på MWC

Den som är nyfiken på Xiaomis kommande telefonmodell Mi 7 och därför sett fram emot Mobile World Congress i Barcelona kan få se sig blåst på konfekten. För enligt en högt uppsatt källa till sajten Android Headlines så ska den kinesiska telefonjätten inte ha några som helst planer på någon större produktpresentation i samband med årets upplaga av MWC.

Publicerad Uppdaterad

Årets upplaga av MWC i Barcelona har märkligt nog kommit att handla primärt om två saker: Galaxy S9 (och S9+) samt allt det som vi inte kommer att få se. Det är en märklig händelseutveckling, med tanke på att MWC normalt sett är något av ett produktlanseringarnas Mecka, och att man nästan helt och hållet stulit rampljuset inom mobilsegmentet från CES-mässan i Las Vegas. Men efter uppgifterna om att LG sannolikt inte kommer att visa sitt nya flaggskepp G7 och att HTC dessutom inte har någonting uppsendeväckande att bjuda på alls, så följer nu alltså även kinesiska Xiaomi i samma hjulspår. Åtminstone om man får tro källan till sajten Android Police, som hävdar att det inte blir någon presentation av flaggskeppet Mi 7. 

Inga större tillkännagivanden alls

Källan bakom uppgifterna ska vara en högt uppsatt chef hos Xiaomi som vill vara anonym. Och enligt vederbörande är det inte nog med att Mi 7 tycks utebli. Xiaomi ska inte ha några planer på något stort tillkännagivande i produktväg alls under MWC. Man hade ju till exempel kunnat tänka sig att nya Mi Max 3 kanske skulle skymta förbi, men icke. Nåväl. Utöver Galaxy S9-presentationen så kan vi ändå se fram emot nya produkter även från Sony och kanske även Nokia. I övrigt verkar det dock bli rätt tunnsått med mobilnyheter, åtminstone om förhandsryktena visar sig stämma. 

Källa