Qualcomm tolkar saken annorlunda

Källor hävdar att IOS 12-enheter inte påverkas av kinesiskt säljstopp

Efter att Apple bekräftat att man överklagar den kinesiska dom som belägger ett flertal Iphone-enheter med import- och säljstopp i landet, så kommer nu även uppgifter om att enheter med IOS 12 eventuellt inte berörs överhuvudtaget.

Publicerad Uppdaterad

Den uppmärksamme noterade i samband med rapporterna om säljstoppet för Iphone i Kina att ingen av årets Iphone-enheter tycks vara berörda, det vill säga Iphone XR, XS eller XS Max. En gemensam nämnare för enheterna är att de kör IOS 12 från start, något som enligt anonyma källor hos Apple också innebär att de inte omfattas av det patentintrång som man står anklagade för av chippjätten Qualcomm. Huruvida den saken stämmer är däremot föremål för ännu en dispyt mellan de båda techjättarna.

Qualcomm förnekar saken

Det är sajten Apple Insider som har pratat med källor hos Apple som hävdar att IOS 12 inte omfattas, men enligt Qualcomm så stämmer inte den saken. Detta trots att man i rätten hänvisat till enheter med just IOS 11 och också kritiserat den versionen av operativsystemet specifikt. Qualcomm menar att bannlysningen inte är kopplad till någon specifik version av IOS. Det bör påpekas att stämningsansökan som givit upphov till domstolsbeslutet lämnades in 2017, och då hade Apple inte lanserat de modeller som åtminsonte i nuläget inte omfattas av säljstoppet, och inte heller IOS 12. Nu återstår det att se vad den kinesiska domstolen har för åsikt i frågan. 

Källa