https://www.mobil.se/nyheter/kameran-i-oneplus-8-pro-kan-se-genom-plast
568646
Nyheter
falskt
Superblick

Kameran i Oneplus 8 Pro kan se genom plast

En speciell funktion och möjlighet i det nya flaggskeppet Oneplus 8 Pro gör att man kan se genom vissa saker med telefonens kamera.

Ja, den nya Oneplus 8 Pro har fått en funktion som, vad vi vet, den är unik med. Den kan nämligen se genom saker med sin kamera. Nu låter det kanske häftigare än vad det faktiskt är. Det är ingen röntgenkamera vi pratar om här. Nej istället är det så att kameran har möjligheten att hantera infrarött ljus, vilket gör att den kan ”se” genom vissa sorters plaster om de är tillräckligt tunna. 

Det är bara Pro-modellen som har den här funktionen, då hela den har en lite mer avancerad kamera än 8:an. Det kanske inte heller är en funktion som kommer att skapa en anstormning av nya kunder. Men står du och väger mellan Oneplus 8 Pro och någon annan modell kanske det här kan vara guldkornet som avgör valet. Om inte annat är det ju lite roligt. 

I Oneplus 8 Pro hittar man funktionen i kameraappen i form av ett filter och där kallas det Fotokrom. Funktionen är tänkt att användas framförallt för att ta bilder på gröna växter och få annorlunda färgeffekt, men fungerar alltså även på andra motiv. När vi testat kameran har vi som bilden ovan visar bara hittat Googles Chromecast och Apple TV som fungerar med effekten och då låter oss se igenom vissa plaster, så det fungerar alltså på långt ifrån alla plastsaker.