Läckta specifikationer

Kan bli tre nya Sony-telefoner på IFA

Det kan bli tal om hela tre nya Sony-smartphones i samband med IFA-mässan i höst.

Review.ge har kommit över specifikationer på tre kommande smartphone-enheter från Sony, och nu tror flera bedömare att vi kommer att få se dem i samband med IFA-mässan i september.

Publicerad Uppdaterad

Sony kan komma att lansera hela tre nya smartphone-modeller i samband med IFA-mässan, som äger rum i Berlin mellan den 1 och 6 september i år. Det tror flera bedömare, efter att specifikationer på tre nya enheter nu läckt ut. Och även om uppgifterna givetvis bör tas med en nypa salt, då de inte bekräftats av Sony, så ser de inte helt orimliga ut. 

Compact med Snapdragon 835

De tre telefonmodeller det handlar om är Xperia XZ1, XZ1 Compact samt Xperia X1. 
XZ1 sägs få en 5,2-tumsskärm med full HD-upplösning, Snapdragon 835-processor och 4 GB arbetsminne. Batteriet ska ha en kapacitet på 3 000 mAh. Intressant nog påstås även Compact-versionen av XZ1 få Snapdragon 835-processor. Skärmen kommer att ha en storlek på 4,6 tum och upplösningen kommer att ligga på 720 x 1 280 pixlar. Arbetesminnet landar på 4 GB, och batteriet blir aningen mindre än hos storebror, med en kapacitet på 2 800 mAh. X1 blir en telefon i mellansegmentet med full HD-upplöst 5-tumsskämr och Snapdragon 660-chipp. 

Kan få samma kamera

Enligt specifikationerna ska alla telefoner komma med ny kamerateknik. Flera bedömare håller det för sannolikt att alla tre telefonerna kommer att få samma typ av kamera, det vill säga den typ av kamera som sitter i flaggskeppet XZ Premium. I så fall handlar det om en sensor med en upplösning på 19 megapixlar och möjlighet att filma i superslowmotion. Det förekommer även obekräftade uppgifter om att Sony har en ny phablet-enhet kallad Ultra på gång, och möjligen kan vi även få se den på IFA. 

Källa