Apples vd Tim Cook i intervju

"Kan tänka oss porta appar till Android"

Apples vd Tim Cook ser inga problem med att Ios-appar skulle kunna portas till Android. Det avslöjades nyligen i en intervju med amerikanska All Things D.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska tekniksajten AllThingsD har tidigare bland annat publicerat långa och öppenhjärtiga intervjuer med Steve Jobs. När sajten inledde sin D11-konferens nyligen var det tur för Apples nuvarande vd Tim Cook att bli grillad.

Under intervjun berörde Cook bland annat ämnen som Google Glass, Apples API:er och den ryktesomspunna Apple-phableten. Mest intressant var dock Cooks kommentarer om möjligheterna till att Apple kan porta sina appar till konkurrerande mobila plattformen Android. 

I dagsläget finns många av Googles appar tillgängliga även via Ios, och överraskande nog verkade Cook inte helt främmande inför tanken på att Apple skulle kunna arbeta på ett liknande sätt.

Under samtalet fick Cook en fråga från publiken om det fanns en möjlighet till att Icloud skulle kunna få stöd även för andra plattformar. 

– Vi har ingen religiös övertygelse som hindrar något sådant. Om det kändes meningsfullt att göra, skulle vi göra det, svarade Tim Cook.

Sannolikheten att vi skulle se Apple börja porta sina appar till Android är inte särskilt stor, men det är ändå intressant att se hur Apples vd ser på saken.