Windows Phone: Nya kartor för nedkopplat läge

Kartorna i Nokia Here Maps uppdateras

Passa på att uppdatera HERE-kartorna för användning i nedkopplat läge på din Windows Phone-mobil om du ska semestra utomlands i sommar.

Kartorna som används för det nedkopplade läget i Nokias navigeringsapp Here Maps har uppdaterats. Så här laddar du ned uppdateringarna på din Windows Phone-telefon.

Publicerad Uppdaterad

Om du tänker använda din telefon för att navigera under semestern i sommar så bör du vara förberedd på att du, om du ska vistas utomlands, kommer att få en rejält saftig mobilräkning av all dataöverföring som kommer krävas för att ladda hem kartorna.

Medan exempelvis Google Maps endast har begränsad funktionalitet för att kunna tanka hem kartor i förväg för att kunna användas när du inte har en internetuppkoppling med din mobil, så är den i Windows Phone-utrustade Nokia Lumia-telefoner medföljande navigeringssappen Here desto smartare.

I appen kan du nämligen ladda hem kompletta kartor land för land från världens alla kontinenter. Nu har kartorna som används i nedkopplat läge med Here-appen fått sig en uppdatering.

Vill du försäkra dig om att de kartor du har tankat hem till din Lumia-telefon är av de senaste versionerna, så öppnar du appen, trycker på de tre punkterna nere till höger på skärmen och väljer sedan ladda ned kartor. Efter det väljer du uppdatera nya kartor. Hur lång tid uppdateringen tar att göra beror på hur många kartor du har laddat ned till appen sedan tidigare.