https://www.mobil.se/nyheter/kik-messenger-salt-tjansten-far-leva-vidare
567731
Nyheter
Företaget Medialab tar över

Kik Messenger sålt – tjänsten får leva vidare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2019-10-21_kl._08.33.51.png?itok=W-lcKvGI', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2019-10-21_kl._08.33.51.png?itok=SKyi9Geo', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2019-10-21_kl._08.33.51.png', w: 1131, h: 662, title: ' ' },]
Chatt-appen Kik Messenger går inte i graven, trots allt. Tjänsten har blivit uppköpt och ska enligt den nya ägaren nu bli både snabbare och bättre.

Det var för ungefär en månad sedan som företaget Kik Interactive meddelade att man skulle lägga ned sin gamla kommunikationsklient Kik Messenger. För den som tycker att namnet kanske klingar bekant, men inte riktigt kan placera det, så handlar det om en chatt-app som i ärlighetens namn redan sett sin storhetstid. Här i Sverige var den primärt populär bland lite yngre användare för några år sedan, men på senare tid har den inte uppmärksammats nämnvärt alls. Och Kik Interactive vill nu fokusera alla sina resurser på den kryptovaluta som man tagit fram, så det fanns helt enkelt inte tid och möjlighet att hålla i gång Kik Messenger.

Men även om förhållandevis få skulle ha sörjt appen just här i Sverige, så får den nu trots allt leva vidare. Detta då företaget Medialab har köpt Kik Messenger och säger sig ha planer på att fortsätta utveckla tjänsten. I ett första steg ska man nu göra appen både snabbare och mindre buggig än den varit tidigare. Man ska dessutom försöka få bukt med alla de spambotar som härjat på plattformen. Vi är tämligen skeptiska till att Kik nu skulle gå mot en ny storhetstid, men ska förstås aldrig säga aldrig. 

Relaterade artiklar