Annorlunda start på dagen

Kolla in Microsofts galna väckarklocka till Android

Svårt att komma upp på morgonen? Då kan Android-appen Mimicker Alarm från Microsoft vara något för dig.

Publicerad Uppdaterad

Mimicker Alarm har utvecklats av Microsoft Garage, som kan beskrivas som en slags experimentverkstad hos mjukvarujätten.

Vid en första anblick ser Mimicker Alarm ut som en rätt ordinär väckarklocksapp. Men under ytan har appen ett rätt spännande upplägg som gör att den skiljer ut sig från mängden.

När du sätter alarmklockan på kvällen kan du också välja att appen ska starta ett eller flera av tre olika spel morgon efter.

Efter att väckarklockan har gått igång måste den trötta användaren - det vill säga du - slutföra uppgifterna i spelet inom 30 sekunder, annars ringer den igen.

Spelen som finns med i appen är Express (där du ska ta en selfie som uttrycker en särskild känsla), Color capture (leta reda på något i en viss färg och visa upp det i frontkameran) och Tounge twister (upprepa en komplicerad fras).

Appen är gratis att ladda ner från Google Play, men det verkar som att mjukvaran i nuläget inte är kompatibel med särskilt många Androidmodeller. Exempelvis ska den inte gå att använda med Nexus-enheter.

Källa