Utvecklingen tuffar vidare

Kommande Apple Watch kan få kamera under skärmen

Patent skvallrar om framtiden för Apples smartklocka.

Publicerad Uppdaterad

Det var inte länge sedan som Apple lanserade Apple Watch 6, men patent som företaget har tagit kan skvallra en del om vad som eventuellt kan vänta i framtiden för kommande Watch-modeller.

Ett patent som har godkänts av amerikanska motsvarigheten till Patent- och Registreringsverket visar teknik för biometrisk avläsning som skulle kunna användas för att implementera Touch ID i den digitala kronan på en Watch. Det skulle bland annat kunna underlätta inloggningar och underlätta betalningar med Apple Pay. Apple har ju redan i dag en liknande lösning i strömknappen på fjärde generationens Ipad.

Enligt ett annat patent har Apple även teknik för vad man kallad för skärmar med två lager, där patentet innehåller information om hur en kamera och blixt kan placeras i ett skärmlager och bara vara tillgängligt vid behov. Det innebär att det yttre lagret användarmässigt skulle fungera precis som vanligt, men göras osynligt för att använda en kamera och blixt i lagret under.

Nu är det inte alla patent som resulterar i konkreta produkter, men nu när tekniken finns kan den eventuellt komma att användas i kommande Apple Watch-modeller.

Källa