Från handleden till rymden

Kommande Apple Watch kan få satellituppkoppling

Apples uppges planera satellituppkoppling för både Iphone och Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats om att Iphone 14 kan komma att få en form av satellituppkoppling för att kunna skicka korta meddelanden vid nödsituationer även där det inte finns någon mobiltäckning. Det är en funktion som kan komma att dyka upp även i kommande versioner av Apple Watch, skriver läckaren och branschexperten Mark Gurman för publikationen Bloomberg.

Tekniken skulle i så fall erbjuda ett alternativ till liknande lösningar som Garmin inReach Explorer och SPOT. Enligt Gurman är den troliga samarbetspartnern Globalstar Inc som i februari gick ut med att man ingått ett avtal värt ”hundratals miljoner dollar” med en icke namngiven partner om att köpa 17 nya satelliter för att erbjuda kontinuerliga satellittjänster.

Eventuellt kan den nya satellituppkopplingen bli tillgänglig redan i år, då det spekuleras i att Apple kan komma att lansera tre nya klockor – Apple Watch, Apple Watch SE och en helt ny modell avsedd för mer extrema utomhusaktiviteter. Det skulle i så fall primärt vara den sistnämnda som skulle vara aktuell för satellituppkoppling.

Källa