1
1
https://www.mobil.se/nyheter/kretsbristen-qualcomm-sjalvsakra-men-apple-far-problem
570299
Nyheter
falskt
Spretigt angående tillgång på kretsar

Kretsbristen: Qualcomm självsäkra men Apple får problem

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/chip.jpg?itok=YH7SSyZ6', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/chip.jpg?itok=gSsyrqq0', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/chip.jpg', w: 950, h: 561, title: ' ' },]
Qualcomm räknar med att kunna leverera kretsar, men Apple räknar med produktionsproblem.

Vid ett budgetmöte angående det andra finansiella kvartalet 2021 sade Qualcomm att de inte förväntar sig några direkta problem med tillgången på kretsar framöver. Man räknar med att de problem som har varit kommer att försvinna tillräckligt mycket för att det inte ska påverka lanseringarna av flaggskeppstelefoner under senare delen av 2021.

När Apple däremot rapporterade om sitt andra finansiella kvartal visade siffrorna visserligen att försäljningen av Iphone och Ipad har gått strålande, men enligt Apples Tom Cook räknar företaget med problem senare i år på grund av kretsbrist. Han poängterar dock att det handlar om problem med tillgång på kretsar och inte efterfrågan på enheter, men att det är svårt att ge ett bra svar på när kretsbristen kan minska eller i vilken omfattning det kommer att påverka den kommande produktionen.

Ämnen