Presenteras på torsdag

Kretskortet till Ipad Air 2 läckt

Apples kommande platta har börjat läcka interna delar, som avslöjar en hel del om enheten.

Publicerad Uppdaterad

Det är dels ett kretskort och dels delar av framsidan som dykt upp via Apple Club. Enligt bilderna tyder det på att Ipad Air 2 får samma slags fingeravtrycksläsare som Iphone 5s och Iphone 6/6 Plus begåvats med. Kretskortet i sig visar ett Apple A8x-chip, vilket ska vara en mindre uppgradering gentemot det Apple A8-chip som sitter i Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Exakt vad för prestandaökningar det medför återstår att se, men det påstås i alla fall att plattan kommer att utrustas med två gigabyte arbetsminne istället för en gigabyte som dagens modell har.

Ryktena pratar dock bara om Ipad Air 2 och det har framkommit väldigt lite angående Ipad Mini 3. Vissa rykten hävdar att den plattan kommer att släppas under nästa år, eventuellt tillsammans med en större modell på mellan tolv och tretton tum.

torsdag håller Apple sitt event för Ipad, där det även förväntas dyka upp en hel del detaljer om Apple Pay, men kanske även hemmastyrningslösningen Homekit och några nyheter om såväl Macbooks som Apple TV. Klockan 19 börjar det på torsdag kväll och du kan följa liverapporteringen direkt här på Mobil.se.